ttttрезви размишления за пиянски истории,
малки признания за Gолеми страхове,
смешни очерци за тъжни случки
и големи повести за малки хора,


родени през скучните следобедни часове в офиса
от русата душа
на една стеснителна вечерна писателка.

неделя, 22 февруари 2009 г.

Знаете ли за?

Знаете ли за бъдещите разговори, които сте сигурни, че някой ден ще се проведат? Просто сте убеден, че някога този разговор ще се случи. Даже звучи в главата ви. Знаете кой от двамата какво точно ще каже и как ще го каже. Има такива диалози, които няма да бъдат избеганти. Подсъзнанието го знае, и живее с тази подмисъл, но ние го отхвърляме, или живеем просто с примиренето очакване на този разговор.

Знаете ли за това усещане, че нещо със сигурност се е случвало в миналото, просто сега не може да опишете случката, но ви е останал усещането от спомена как сте се чувствали? Някой ви разказва нещо, и на вас всичко това ви е суперпознато, но е абсурд да опишете кога ви се е случило. Знаете само, че сте усещали това чувство. Това донякъде обяснява смисъла и безсмислието на спомените. Защо нещата иначе щяха изобщо да се случват, ако няма смисъл и от спомените?

Знаете ли за тези прекарвания на разни събития, които не може да оцените на момента, в който ви се случват, но вътрешно знаете, че като отминат, адски ще ви е мъчно за тях? Моменти, в които даже невинаги се чувствате добре в самата минута, но после, като свършат и мине малко време, ви остават само хубавите спомени от тях...и ви е супертъжно, че това се е случило, а е вече over.

И какво излиза? Не можем да избягаме от неизбежните неща в бъдеще, за които даже често подозираме или предусещаме. Не помним конкретни случки от миналото, а само смътния спомен от чувството покрай тях или предизвикано от тях. Много често на момента не можем да усетим НЕГО, момента докрай, или оставяме дреболиите да развалят случващото, се дори и да знаем, че после това ще ни липсва.
Кво праиме?

Няма коментари:

Публикуване на коментар