ttttрезви размишления за пиянски истории,
малки признания за Gолеми страхове,
смешни очерци за тъжни случки
и големи повести за малки хора,


родени през скучните следобедни часове в офиса
от русата душа
на една стеснителна вечерна писателка.

петък, 27 февруари 2009 г.

Още една глътка



Още една глътка от това проклето кафе, и пак усещам как се пренасям в ОНОВА състояние. Уникално е. Супер е! Просто усещам как някаква топла вълна енергия се надига у мен. Надига се супербързо, направо не мога да я овладея. Не мога и да я спря, а и не искам. Имам нужда да направя нещо, бързо, веднага, да стана, да кажа, да се изсмея, да пиша…бързо, бързо, бързо!!!

Енергията ме е погълнала вече направо на max. Не искам да мисля какво ще стане, ако изпия цялото кафе. Колежката ми ме гледа смешно странно, явно ми личи. Вече се чудя къде да ходя да изразя енергията си. Ето в това състояние трябва просто да съм на планина, и ще избухна, хахаьааа!

А хем си знам, че не обичам кафе. От кафето изпадам в тази необяснима еуфория, която като стихне, и после ми е супергадно. Типичното състояние на например следкокаинова депресия, или и аз не знам. Не е хубаво хората да се пристрастяват към разни неща, нали. Аз и затова не пия често кафе. Освен това горчи. Обаче в редките случаи, когато пия, е направо лудница. И си мисля, какво лошо има в това, човек да се пристрастява към нещата, като му става супер от тях? Било вредно? WTF? Всички неща, които те карат да се чувстваш добре, идеално, и освен това ти дават сила и енергия, не може да бъдат вредни. Просто е абсурд. Абсурд е и алкохолът да е вреден. Какво друго може в днешно време да накара хората да казват истината? И да се смеят без причина? И да говорят без да се замислят как всяка дума ще бъде приета от околните? Всичко това са толкова забравени неща, и толкова важни, че ако го няма и алкохолът да предизвиква от време на време това ”нормално поведение" на хората, светът ще се превърне окончателно в една глобална реклама на фалшивите животи на хората. Ако хората можеха да се държат нормално без да пият, супер. Но кой може? Кой може просто без причина ей така да отиде при някой и да му каже всичко дето си го мисли? Или кой може да отиде и да се забие с някой непознат ей така без да е пил? И да бълва глупост след глупост, следвайки свободния полет на свободната си мисъл в трезвено състояние? Почти никой. Слава богу, имам няколко познати, които от време на време успяват. И това са хората, които ме зареждат с най-много positive vibrations. Всички вече така са се bugg-нали от наложения измислен модел на поведение, че никой не се държи естествено, ако не е под влияние на някакви опиати. Които опиати освен това биват набедени за вредни. Те те карат да се държиш като себе си, а хората вече са общоприели, че да се държиш както ти идва отвътре е смешно и трябва да се избягва, понеже може да се изложиш! Излагация е да се държиш като себе си! Да живеят задръжките и самоконтролът!
Глупавото е обаче, че на хората им се ще ей така да се държат естествено, и затова и толкова обичат алкохола. Най-добрият начин да оправдаеш смешното си естествено поведение е като обвиниш алкохола. Хем го обичат, хем се оправдават с него. Хората са абсолютно несправедливи към алкохола. Неблагодарни са просто.
По този повод отивам тържествено в знак на признателност да си купя едно шише РОМ и да му отдам подобаващата му почит.
Амин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар