ttttрезви размишления за пиянски истории,
малки признания за Gолеми страхове,
смешни очерци за тъжни случки
и големи повести за малки хора,


родени през скучните следобедни часове в офиса
от русата душа
на една стеснителна вечерна писателка.

сряда, 22 април 2009 г.

Знам и мога

Феите в целия си живот се стремят да правят вълшебства, обаче какво остава от това? Онзи ден феите стигнаха до потресаващо прозрение. Всяко нещо, което имат феите, може да бъде отнето. Всичко, всичко към което се стремим да получим, може да ни се отнеме. И ценни, и неценни неща. И важни, и неважни. И скъпи, и много скъпи, и много евтини. И вещи, и хора. И пари, и дрехи. Можем да загубим всичко, което имаме. Няма нито едно нещо, в което да бъдем сигурни, че цял живот ще е наше. Можем с едно движение на нечия вълшебна пръчица да изгубим всииииииииииииииииичките пари, които имаме. Да изгубим къщата, която строим, дома, който издраждаме, с едно движение на нечия друга вълшебна пръчица. А с трета, много по-коварна вълшебна пръчица, може да изгубим най-любимия си човек, най-свещения приятел, най- близкия приказен герой..
И какво остава? Феите след това прозрение се потресоха. Та в живота няма нито едно нещо, което феите да могат да запазят. Всяко едно нещо може да изчезне или да им бъде отнето. Дефакто, феите нямат нищо.
Тогава феите се сетиха за едно нещо, което никой никога на света не може да им отнеме. Каквото и да стане. Няма вълшебна пръчица на света, нито в ръцете на феите, нито в ръцете на хората, която да им отнеме това. Никой не може да отнеме знанията и уменията на феите. Това, което феите са се научили да правят, и всички знания и незнания, не могат да бъдат отнети. Феите винаги ще могат да правят това, на което са се научили, и ще пазят нещата, които са научили, в главата си. Това е супер.Това е уникално. Феите всъщност имат най-важното- те знаят и могат. И това никой не може да им го отнеме.
За бъдещите вълшебства на феите това означава следното: Феите отсега нататък ще се стремят по- малко към тези неща, които могат да им бъдат отнети. Феите ще се учат на все повече и повече неща, ще могат да правят повече и повече вълшебства. И ще научават нови умения, нови знания, нови, нови...
И ще пушат и пият по-малко, за да останат тия неща по-дълго в главата им, хехе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар