ttttрезви размишления за пиянски истории,
малки признания за Gолеми страхове,
смешни очерци за тъжни случки
и големи повести за малки хора,


родени през скучните следобедни часове в офиса
от русата душа
на една стеснителна вечерна писателка.

понеделник, 13 април 2009 г.

Тя била дебела



Имало едно време една дебела фея. Странното било, че тя всъщност не била дебела. Била съвсем нормална фея. Нищо особено, и нищо неособено. Just фея, както се казва.
Един ден обаче феята срещнала някаква друга фея, и тя възкликнала: Леле, колко си дебела!” “Е как ще съм дебела бе! Според мен съм суперяка.””Не, не, дебела си. Казвам ти, ти си една дебела фея.”
Прибрала се първата фея вкъщи, и почнала да се гледа. Гледала се, гледала се в огледалото. Първоначално й се струвало, че не е дебела. Понеже оная обаче й била казала, че 100 процента е супердебела, феята продължила да се взира. Взирала се така един ден. Взирала се два дни. Взирала се една седмица.
И тогава се случило. Феята наистина била станала дебела. Ей така, изведнъж тя станала дебела. Ужас просто.
Феята първоначално приела дебелината си нормално. Постепенно обаче разбрала, че не е много рентабилно да си дебел. Тя искала пак да стане нормална-нищо особено-нищо неособено-just фея. Но не знаела как. Така неочаквано и изведнъж била надебеляла, че не знаела как да отслабне. Затова решила да пробва обратния метод – както била напълняла с взиране в огледалото, така можело и да отслабне. Почнала сега феята пак така да се взира в огледалото, часове, дни седмици. Взирала се, взирала се феята. В един момент не й било съвсем ясно дебела ли е сега, или не е дебела.
Затова решила да се допита до другата фея. Срещнали се двете феи, и първата фея попитала: “Според теб, аз още ли съм дебела?” “Според мен ти от последния път като се срещнахме си надебеляла още повече. Направо адски.”.
Неясно-дебелата или- недебела фея вече била в шок. Прибрала се, погледнала се в огледалото, и й се сторило, че пък не е толкова дебела. Легнала си да спи съвсем спокойна и решила утре като стане да види дали и колко е дебела. Просто била много уморена пак цяла нощ да се взира с цел отслабване.
И оттогава се случило. Станала феята на другата сутрин. Станала не е точното определение. Тя по-точно се търкулнала от леглото, защото била станала едно истинско кълбо. Феята се стреснала, опитала се доколкото може да изтича до огледалото, и що да види – една ИСТИНСКИ дебела фея! Супердебела фея! Феята не можела да повярва как се е случило това! Тя едва се движела. Сега вече нямаше съмнение – феята наистина била станала дебела.
Оттогава животът на феята се променил тотално. Всъщност, докато стане вечер, феята почти отслабвала и към края на деня изглеждала като старата нищо особено нищо- неособено just фея. Обаче след като заспяла, и на другата сутрин пак се събуждала адски дебела. Всяка нощ преди да заспи, феята се молела да не се събужда дебела, но уви. Ставала, търкулвала се и й ставало ясно, че отново е дебела и че ще преживее поредния дебел ден.
Оттогава феята заживяла дебелия си живот и повече не се срещала с други феи.

1 коментар: