ttttрезви размишления за пиянски истории,
малки признания за Gолеми страхове,
смешни очерци за тъжни случки
и големи повести за малки хора,


родени през скучните следобедни часове в офиса
от русата душа
на една стеснителна вечерна писателка.

вторник, 30 юни 2009 г.

Тук и сега а.к.а Вчерашен живот с днешна дата

Имало едно време една нищо особено и нищо неособено just фея. Тази фея, както всички останали феи, заблуждавала вече половин живот останалите нефеи и обикновени хора около нея, че и тя е нефея като тях. Ходела всеки ден на работа, прибирала се, пак излизала, после пак се прибирала, пътувала, после пак се прибирала, пазарувала, и пак се прибирала, въобще изобщо ходела насам натам и после се прибирала...и така. И всяка сутрин ставала и отивала на работа. Отивала, сядала, пускала си компютъра, и започвала да работи, или пък не започвала да работи, а да прави различни неща, имитирайки работа за пред нефеите около нея. И така всеки ден.

Един ден тази нищо особено и нищо неособено just фея пристигнала на работа като всеки друг ден, пуснала си компютъра и се замислила: Какво да си проверя сега? Пощата? Чата? Фейсбука? Хм...феята се замислила, чака ли нещо специално от някого? Чака ли някой да й е писал? Чака ли новини? Чака ли промени? Чака ли изненади? Чака ли....нещо? Има ли смисъл въобще да се проверяват всички тези неща, като не очакваш нищо? Феята гледала известно време с очичките си, помислила, попърхала с невидимите си крилца и се натъжила. Феята не очаквала просто нищо. Тъжно е, когато не очакваш нищо. Тъжно е да не очакваш изненади или разочарования. Тъжно е, когато всичко всеки ден е еднакво. И всъщност все едно нищо няма да се случи. Утре ще е случи това, което се е случило вчера....ужас! При тази мисъл феята се ужасила и жалко подобие на страх (понеже феите са смели създания и не изпитват страх, а само жалко негово подобие) се появил в очите й. Феята досега наблюдавала останалите нефеи около нея, които всеки ден жиевеели живота си от вчера с различна дата, без да се усещат. Но тя винаги е знаела, че при нея това не се случва, първо, защото тя всеки ден прави различни вълшебства, и второ, защото досега тя очаквала нещо. Очаквала едно нещо да се случи, и до последно се надявала, че то ще се случи...и тогава всичко ще се промени. Обаче един ден феята отишла на работа, пуснала си компютъра, и прочела, че това нещо няма да се случи. И феята ще трябва също да живее живота от вчера с днешна дата. На същото място. Същото място. Същото място. ФЕИТЕ НЕ ОБИЧАТ ДА СТОЯТ ДЪЛГО ВРЕМЕ НА ЕДНО И СЪЩО МЯСТО!!!!

Whatever….ебати, феите нали затова са феи, за да правят вълшебства. Феите могат да правят вълшебства където и да са...колкото и време да са там. Ако феите не правят вълшебствата, няма кой друг да ги направи вместо тях! И всяка нова дата е нов ден за нови вълшебства! При тази мисъл феята се събудила малко, спряла си компютъра, избягала от работа, и излязла веднага да направи някое вълшебство...ТУК и СЕГА /хаха/

Няма коментари:

Публикуване на коментар