ttttрезви размишления за пиянски истории,
малки признания за Gолеми страхове,
смешни очерци за тъжни случки
и големи повести за малки хора,


родени през скучните следобедни часове в офиса
от русата душа
на една стеснителна вечерна писателка.

вторник, 10 ноември 2009 г.

От покрива на света или очерк за Великите личности


Седят си Феите на покрива на света, гледат по-ниските покриви и си мислят за Великите личности.

Еех...Великите личности. Велики са те...Великите личности. Великите личности живеят големи животи, а не малки. Четат, четат Феите всеки ден за по една велика личност...кой умрял, кой направил откритие, кой бил в затвора...все Велики личности с големи животи.

Всички велики личности имам поне три общи неща:
1. Или от малки са знаели какво искат.
2. Или са мъже.
3. Или са евреи.
За да станеш велика личност, трябва да отговяряш поне на един от изброените критерии. Да видим... Знаенето-какво-искам при Феите по-скоро винаги е било вариабла отколко константа, а и Феите страдат от типичното фейско заболяване, известно като „Искам от всичко по много и то сега”. Тази болест се лекува само и единствено с получаване от всичко по много и то сега.
Феите очевидно не са нито мъже, нито евреи.
/всъщност не се знае може пък да има нещо еврейско, за което да се заловят..хммм трябва да се поразрови назад в семейните АлбУми/. И все пак да разчиташ на еврейска жилка май не е вариант.


Седят си Феите на покрива на света, гледат по-ниските покриви и си мислят... Кого могат да прецакат те така, както Bill Gates е прецакал Steve Jobs..Die guten Künstler kopieren. Die besten Künstler stehlen* , бил казал Пикасо, който според Феите има по-яки изказвания отколкото картини, но whatever. Трябва ли обезателно да откраднеш чужда готова материализирана идея, за да станеш Велика личност? Може би ако си немъж неевреин незнаещ-какво-искаш още на 5 годинки, това е единственият вариант. Проблемът е, че Феите не могат да крадат идеи, а и да искат, хората около тях така са заспали в малките си животи, че да се открадне от тези dead souls би довело повече до щета, отколкото до дивиденти.

Възможно ли е да си Велика личност в свят пълен с малки животи и dead souls? Тия dead souls са си били приспивателното сигурно още в детската градина и живеят спейки, без да се усещат. Прибират се всяка вечер в кутийките си, напазарували месо и бира, гледат dancing stars и хранят мощно шефчетата си. Якоооо! За средно 60 години я се събудят, я не, и то като се събудят, предпочитат да заспят незабавно пак, иначе става страшно. Не е лесно да си буден. Даже е гадно. Феите се чудят дали да не пробват да заспят.
И кво? Някои в детската градина вече знаят кво искат, а други си бият приспивателното? Феите къде са били? Не е важно. Като си малък, всичко е е възможно. И е пъти по-лесно. Много ясно, че знаеха, те още тогава бяха болни от „Искам от всичко по много и то сега”...

Седят си Феите на покрива на света, гледат по-ниските покриви и си мислят...много или малко трябва за Големия живот на Великите личности и защо по дяволите въобще трябва да се вкарва поредният стереотип, идея на въпросните dead souls, а именно – Великите личности? Че какво им е толкова великото? Велико е било това, че са намерили голямата си любов и са имали смелост да я преследват докрай. Ама уви не всеки има този късмет. Така някои хора остават цял живот сами, без голямата си любов, и живеят малките животи. А е можело, можело...

Феите винаги са презирали малодушните мързеливи хора, които са си били приспивателното и които остават жертва на собствения си страх, а могат да станат Феи или Велики личности, но е по-лесно с приспивателното. Спиш си, а животът ти минава. Суперлесно е. Защо да се уча на нови неща, като това само напряга. Да, може и да имам потенциал, но е много рисковано, ами ако не стане? Много по-лесно е всеки ден да върша същото нещо, а вечер да пазарувам месо и бира и да гледам dancing stars, а шефът ми да го духа. Кефффф! /из признанието на една dead soul, била си приспивателно; мисля да посветя цял очерк с реч на такава deal soul, суперяко ще стане!!!/

Седят си Феите на покрива на света, гледат по-ниските покриви и си мислят... Дали всеки има въобще голяма любов, тоест талант и някаква мисия, която трябва да открие и реализира? Достатъчно ли е да си намерил голямата любов, за да живееш Големия живот на Велика личност? Едва ли. Нищо не става без искра. Нищо не става без смелостта да я запалиш и да я държиш светната колкото и dead souls да се опитват да я угасят... и тн. глупостите. Ама уви така е.

Най-тъжни и за презиране са тия, не ги знам заспали или не, които са открили въпросното нещо и не са имали фейска енергия и смелост да го реализират. Направо сега не искам да се замислям дали имам такива познати, щото ако се сетя за тях, ще се ядосам ама много, и ще генерирам негативна фейска енергия а това е ВРЕДНО.

Седят си Феите на покрива на света, гледат по-ниските покриви и си мислят... какво месо да ядат 2nait?

*Добрите творци копират. Най-добрите крадат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар